All Brands

Saopštenja za javnost

Maj242017

Onet news app dobitnik INMA Global Media Award 2017 u kategoriji Best Use of Mobile

Njujork, 23. Maj 2017 -  Grupa Onet–RAS Polska prva je poljska medijska kompanija u istoriji koja je dobila INMA global Media Award Međunarodne asocijacije informativnih medija, za Onet news app u kategoriji Best Use of Mobile. Dobitnici su objavljeni 23. maja 2017, na 87. Svetskom kongresu INMA u Njujorku.

Oktobra 2016, Onet je lansirao mobilnu aplikaciju Onet 4.0 sa tehnologijom „tekst u govor“, koja omogućava korisnicima da čuju vesti aktivirane komandom „Onet, read!“. Inovativnu ideju realizovali su inženjeri DreamLab, tehnološkog centra Grupe Onet-RAS Polska. Aplikacija funkcioniše na svakom pametnom telefonu i mobilnom uređaju koji koristi operativne sisteme iOS ili Android.

Onet 4.0 je prva aplikacija u Poljskoj koja nudi jedinstvenu opciju „tekst u govor“, a koja omogućava glasno čitanje baš svakog članka. Aktivira se komandom „Onet read!“ (Onet čitaj!). Druga inovacija je pristup audio-verziji informativnog portala Onet24, koji se automatski ažurira nekoliko puta dnevno i svaki put donosi naslovne udarnih vesti iz Poljske i inostranstva, u skladu sa razvojem događaja. Na taj način, aplikacija zadovoljava potrebe korisnika koji žele da budu u toku sa aktuelnim događajima.

Nagrade INMA Global Media Award dodeljuje Međunarodna asocijacija informativnih medija (International News Media Association) od 1937. godine, kako bi odala priznanje za najbolja rešenja u oblasti inovacija i razvoja brendova. U 2017. INMA je primila 655 predloga koje je podnelo 196 medijskih kompanija iz 36 država. Među učenicima su dnevni listovi, časopisi, digitalni mediji, TV i radio-stanice.

Za nagrade u 20 kategorija takmičilo se 115 finalista iz celog sveta. Četrdeset dobitnika izabrano je iz dve grupe: globalni i lokalni brendovi.

Mark Dekan, CEO Axel Springer Media AG i CEO Grupe Onet-RAS Polska: „Prvo i pre svega, veoma sam ponosan zbog dostignuća našeg poljskog tima. Grupa Onet-RAS Polska je prva medijska kompanija u istoriji koja je primila tako prestižnu međunarodnu nagradu za mobilnu aplikaciju. Onet App je dostignuće koje pokazuje našu sposobnost da budemo kreativni i inovativni i potvrđuje našu poziciju jednog od vodećih digitalnih medija u ovom delu sveta.“

Jovan Protić, direktor digitalnog izdavaštva Ringier Axel Springer Media AG i glavni operativni direktor Grupe Onet-RAS Polska: „Maštali smo o inovaciji svetske klase i promeni načina na koji ljudi konzumiraju sadržaje na informativnim sajtovima. Izgleda da smo uspeli! Najvažniji prioritet bio je da napravimo najbolju moguću medijsku aplikaciju i, istovremeno, pružimo našim korisnicima ono što nazivamo „vau“ momentom.

Aleksander Kutela, CEO Onet.pl: „Onet app potvrđuje ono što obećava naš brend – da će biti inovativan i ponuditi našim korisnicima pristup vestima i zabavnim sadržajima onako kako to njima prija. Onet je već sada najpopularnija onlajn usluga u Poljskoj dostupna putem mobilnih uređaja i verujem da će uspeh naše aplikacije taj položaj ojačati još više.“

Bartolomjej Pucek, šef mobilnih i digitalnih projekata u Grupi Onet-RAS Polska: „Trebalo je da aplikacija ispuni naša očekivanja i zadovolji naše potrebe: udarne vesti, kvalitetan sadržaj, brzo otvaranje i video-sadržaji. Istražujući ponašanje naših korisnika shvatili smo da je jedna od najvažnijih stvari dostavljanje vesti ljudima u pokretu – bilo da putuju sredstvima javnog saobraćaja, ili svojim kolima. Budući da konzumiranje vesti u takvim slučajevima mora da bude automatsko, odlučili smo da će naš „vau“ momenat biti glasovne komande i audio-slanje vesti.“

INMA Global Award 2017 nije prva prestižna nagrada koju je dobio Onet app. U martu 2017. proglašen je najboljom mobilnom aplikacijom na takmičenju Mobile Trends Awards, održanom tokom najveće konferencije o mobilnim i novim tehnologijama u Poljskoj. Aprila 2017, Grupa Onet-RAS Polska dobila je nagradu u kategoriji Inovativni mediji, koju dodeljuje Asocijacija reklamnih agencija (Association of Advertising Agencies).

detaljnije

Maj032017

Ringier Axel Springer Mađarska pokreće Noizz.hu

Nakon uspešnog lansiranja onlajn destinacije za „Generaciju C“ u Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, Rumuniji i Nemačkoj, NOIZZ sada ulazi na mađarsko tržište

Dana 3. maja 2017, kompanija Ringier Axel Springer Mađarska pokrenula je sajt Noizz.hu, a ciljna grupa ove nove usluge je povezana „Generacija C“. NOIZZ već pokriva trendove urbanog načina života u Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, Rumuniji i Nemačkoj.

Kompanija Ringier Axel Springer Poljska je prva predstavila brend NOIZZ u novembru 2015. godine, gde otada isti funkcioniše uspešno, nakon čega su usledile Srbija i Slovačka 2016. godine. U januaru 2017, takođe je pokrenut na nemačkom tržištu u saradnji sa BILD-om, najvećim dnevnim listom u Evropi.

Jovan Protić, Direktor odeljenja za digitalno izdavaštvo kompanije Ringier Axel Springer Media AG: „Noizz.hu tačno određuje ciljnu grupu koja je stalno povezana i želi da bude obaveštena pre svih ostalih o najnovijim trendovima urbanog načina života. Kreirali smo i pokrenuli ovaj brend posebno za Generaciju C.“

Martin Szokol (24), koji je ranije radio za kompaniju Ringier Axel Springer Mađarska na projektima za vodeći dnevni list Blikk i za sajt glamour.hu, predvodiće urednički tim.

Imre Gerentsér, Direktor digitalnih sistema kompanije Ringier Axel Springer Mađarska: „Ova nova usluga digitalnih medija za mladu, urbanu generaciju je jedinstvena u Mađarskoj. Martin Szokol i njegov tim će pokrivati priče i trendove kad god se dogode. Bliski su svojoj ciljnog grupi i pričaće priče iz njene perspektive. Istovremeno, takođe nudimo nove prilike za oglašivače da dopru do mlađe generacije pomoću kreativnih formata reklama.“

detaljnije

Apr032017

Digital Media Campus nastavlja obučavanje nove generacije novinara

DMC otvoren za nove studente koji žele da rade u digitalnim medijima i steknu kvalifikacije za posao

U petak, 31 marta, počeo je Digital Media Campus (DMC), program koji će drugu godinu za redom obučavati buduće generacije novinara u svim oblastima digitalnog izdavaštva. Izvrstan program i inicijativa kompanije Ringier Axel Springer Srbija neće trenirati samo svoje talente već i studente koji traže praktičnu obuku, znanja i veštine u praksi i radnom okruženju.

Grupa od 14 polaznika u naredna tri meseca proćiće program intenzivne obuke za onlajn novinarstvo i rad u digitalnim medijima  u kombinaciji sa međunarodnim modulom i obukama u redakciji na digitalnim platformama. Svi polaznici DMC programa su studenti završne godine novinarstva ili su tek završili fakultete. Pored internih polaznika, odabrani su i studenti sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta “Džon Nezbit” i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Odeljenje za medijske studije.

Nastavni plan i program DMC obuhvata sve aspekte modernog digitalnog novinarstva, uključujući sve segmente važne za moderno digitalno novinarstvo, te kreativno pisanje i istraživanje za onlajn, multimedijalne sadržaje, intervjue i storytelling, foto i video sadržaje na vebu, društvene mreže, mobilne aplikacije, analitiku i alate za praćenje i optimizaciju digitalnih sadržaja, ponašanje publike, novinarske standarde i medijska prava.

Tokom trajanja programa polaznici će učiti od renomiranih predavača i novinara iz Ringier Axel Springer Srbija i Grupacije, kao što su: Olja Bećković, Marko Stjepanović, Ana Mirković, Nenad Jaćimović, Boris Trivan, Veselin Simonović, Stanislav Gajica, Svetlana Stanković i mnogi drugi. Tokom ovog programa studenti će učestvovati u aktivnostima u redakciji gde će imati prilike da upoznaju stvarne slučajeve.

Kampus u Srbiji predvode Nenad Jaćimović, pomoćnik glavnog urednika Blic.rs i Vesna Dobrosavljević, kordinator Digital Media Campusa za Srbiju. “Mi smo pokazali da smo lideri u kreiranju i pružanju digitalnog medijskog sadržaja u Srbiji, što između ostalog, potvrđuje i podatak da je Blic.rs najposećeniji medijski sajt u Srbiji više od pet godina. To je razlog što nismo iznenađeni da je ovoliko studenata zainteresovano za učenje i sticanje prakse, iskustva i veštine u onlajn novinarstvu u situaciji gde univerziteti pokrivaju jedino teorijsko znanje. Već drugu godinu zaredom uspeli smo da privučemo mlade buduće novinare i srećni smo što vidimo da mnoge od njih privlači naša profesija nakon završetka DMC programa”.

detaljnije

Mar292017

Kompanija Ringier Axel Springer Media AG preuzela vodeću baltičku grupu za oglase za posao CV Keskus OÜ

Kompanija Ringier Axel Springer Media AG proširila je svoj portfolio oglasnih portala na Estoniju, Letoniju i Litvaniju / Baltički region spada u one sa najvećom digitalizacijom i tehnološki naprednijim tržištima / Jaki izgledi za segment oglasa za posao

Dana 29. marta 2017. kompanija Ringier Axel Springer Media AG stekla je 100 postotno vlasništva u CV Keskus OÜ, kompaniji koja rukovodi vodećim sajtovima za oglase za posao cvkeskus.ee u Estoniji, cvmarket.lv u Letoniji i cvmarket.lt u Litvaniji.

Kompanija CV Keskus OÜ osnovana je u Estoniji 2000. godine. Proširila je svoje poslovanje na Letoniju i Litvaniju 2004 godine. Kompanija CV Keskus OÜ je bila u vlasništvu grupe HeadHunter od 2007. godine. Povilas Kytra, koji je radio za ovu grupu u poslednjih 10 godina, ostaće njen generalni direktor.

Danas, ovi servisi za oglašavanje posla dostižu ukupan broj od preko 1,8 miliona posetilaca mesečno (izvor: Google Analytics, februar 2017). Oni objavljuje preko 6000 oglasa za posao mesečno i trenutno pružaju pristup bazi podataka od približno milion aktivnih CV-ja (unutrašnji izvor).

Mark Dekan, generalni direktor Axel Springer Media AG: „Sa proširenjem našeg poslovanja na Baltik preuzimanjem servisa za oglašavanje posla, strateški ulazimo u region koji beleži veliki privredni rast. Baltičke zemlje spadaju među one čija privreda ima najveći stepen digitalizacije u EU. Jak rast BDP-a će takođe pokrenuti rast industrije usluga ljudskih resursa. To će povećati potražnju za uslugama regrutovanja i imati pozitivan uticaj na segment oglasa za posao. Time ćemo ojačati postojeću stručnost u oglasima za posao koju poseduju naša Grupa i akcionari.“

Povilas Kytra, generalni direktor kompanije CV Keskus OÜ: „Sa velikim zadovoljstvom očekujem da kombinujemo snagu naše grupe sa iskustvom i znanjem i veštinama kompanije Ringier Axel Springer i da dalje razvijemo našu ponudu u baltičkom regionu“.

detaljnije