All Brands

Osnivači

Axel Springer SE i Ringier AG imaju po 50 odsto akcija u kompaniji Ringier Axel Springer Media AG.

Axel Springer SE

Izdavačka kuća Axel Springer, koju je 1946. godine osnovao Axel Springer postala je najveći izdavač novina i treći najveći izdavač magazina u Nemačkoj. Ona je, takođe, jedna od vodećih medijskih kompanija u Evropi.

Široki medijski portfolio uključuje poznate brendove kao što su BILD i WELT. Kroz kontinuiranu internacionalizaciju i digitalizaciju, kompanija Axel Springer SE je ne samo lider na tržištu štampanih medija Nemačke , već je i preko svojih filijala, zajedničkih ulaganja i licenci aktivna u 44 zemalja širom sveta. Axel Springer SE generiše više od trećine svojih prihoda od međunarodnog biznisa i digitalnih medija.

Sedište kompanije nalazi se od 1985. godine u Berlinu. Godine 2015. više od 11.500 zaposlenih ostvarilo je  EBITDA od 559 miliona evra.

www.axelspringer.com

Ringier AG

Ringier je osnovan 1833. godine u Cofingenu, u Švajcarskoj. Kompanija se nalazi u stopostotnom privatnom vlasništvu i trenutno njome upravlja peta generacija. Danas je Ringier multinacionalna integrisana medijska kompanija i jedno od najvažnijih medijskih preduzeća na tržištu Švajcarske.

Ringier izdaje više od 120 novina i magazina širom sveta, proizvodi raznovrstan TV program i ima značajan udeo u TV i radio stanicama. Takođe kompanija organizuje i prodaje karte za događaje i koncerte, upravlja sa više od 200 internet i mobilnih platformi i rukovodi sa nekoliko štamparija. Ringier je primer pionirskog duha, individualizma, nezavisnosti i slobode govora, kao i pluraliteta informacija.

Kompanija sa sedištem u Cirihu sa oko 7.500 zaposlenih u celoj grupaciji širom sveta . 2015. godine kompanija je ostvarila EBITDA od 96,1  švajcarskih franaka.

www.ringier.com